Bandet

Vi är RECOVERY

RECOVERY är Carola Ottosson (sång), Christer Wigren (bas, sång), Gustav Tolt (keyboard, sång), Mattias Verona (gitarr, sång) och Peter Klum (trummor, sång).
Tillsammans har vi över 150 års musikalisk erfarenhet. Med en bred och ständigt växande repertoar gör RECOVERY vilken festlig tillställning som helst ännu festligare.
RECOVERY spelar aldrig till förinspelade bakgrunder utan allt framförs 100% LIVE och låter ändå proffsigt i alla lägen!!!

Vi är måna om att det ska vara kul att låta RECOVERY underhålla, och vi törs nog säga att vi brukar kunna hålla publikens humör uppe även mellan låtarna. Vi erbjuder även gärna olika former av musikquiz, om så önskas. Eller får det kanske lov att vara lite karaoke? Läs mer på Vi erbjuder.

Carola Ottosson (sång)

CAROLA började tidigt delta i diverse talangjakter med systrar och vänner, har sjungit i såväl körer som dansband och anlitats flitigt som soloartist i kyrkor. Carola och hennes lillasyster har genom åren stått för musikunderhållning och shower i oräkneliga festsammanhang, och i sin trio The Eversounds har hon de senaste åren sjungit alla möjliga hits från svunna decennier. Nu hittar man henne allt som oftast med en trådlös mikrofon längst fram i RECOVERY.

Christer Wigren (bas, sång)

CHRISTER är basisten som tidigare mest spelade klassisk gitarr och oboe (minsann!). Övriga RECOVERY-medlemmar fick honom att klippa sina fingerpicking-naglar för att ge baskarriären ett lyft, och vips! - så stod han där med två nya sexsträngade basar och världens troligen mest lysande effektpedal. När Christer satsar gör han det ordentligt. Sångmässigt ligger Christer i tenorregistret så när vi ska köra AC/DC-låtar är det ingen tvekan om vem som sjunger!

Gustav Tolt (keyboard, sång)

GUSTAV har spelat piano sedan han var åtta år och förkovrat sig i blues, klassiskt, jazz, rock'n'roll, dansband, disco, hårdrock och säkert några genrer till. Han har stor scenerfarenhet som keyboardist i flera band och gillar att både producera och skriva egen musik i sin källare. I RECOVERY gömmer han sig bakom två klaviaturer och bidrar med så många körstämmor han kan. Gustav är bandets officiella ackordpolis och har ofta åsikter om hur låtar bör arrangeras.

Mattias Verona (gitarr, sång)

MATTIAS har spelat gitarr i snart 40 år och har tidigare figurerat i coverband som ANB och TAPO. Han känner sig som allra mest hemma i rock- och bluessvängen och har även ett förflutet som munspelare. Utöver att spela gitarr sjunger Mattias gärna lead på lite lugnare låtar och ansvarar allt som oftast för de något lägre körstämmorna. Mattias har koll på det mesta och när du kontaktar RECOVERY är det oftast han som svarar.

Peter Klum (trummor, sång)

PETER har sjungit och spelat gitarr och bas i över 40 år och har tidigare frontat i banden Lazer (pop-rock-punk), Blackbird (sydstatsrock), De Facto (lyx-rock) och i Linköping-coverbandet Itchy Feet. I RECOVERY spelar denne multiinstrumentalist trummor och sjunger. Utöver att hålla takten och sjunga lead på flera låtar ansvarar Peter för den grafiska profilen i RECOVERY och har stenkoll på allt det tekniska. (Nämnde vi att Peter även spelar mandolin?)

Soundet

Gläntar man på locket till RECOVERYs utrustning hittar man modern och påkostad teknik som används på ett sinnrikt sätt för att alltid skapa rätt ljud oavsett genre.
Alla i bandet gillar att sjunga, vilket inte minst märks i många refränger där flera körstämmor bidrar till att göra soundet ännu maffigare.
Vi tar gärna med egen PA-utrustning för att vara säkra på att det låter så bra som möjligt oavsett var och vad RECOVERY spelar.